Slide 1 Slide2 Slide3 Slide4 Slide5

Slide 1

Slide2

Slide3

Slide4

Slide5

CERCADOR EN AQUESTA WEB

Divendres, 13 Març 2015 11:27

Transmissió de video en directe per streaming, pros i contres

Presentacion multipantalla

El Streaming de vídeo es basa en una tecnologia que permet accedir a un arxiu situat en un servidor de streaming sense necessitat de descarregar-lo abans per reproduir el seu contingut. Emetem vídeo en línia de manera que l'usuari rep el contingut a mesura que s'està generant. L'arxiu es descarrega a l'ordinador, però en forma de flux de dades, i d'aquí el nom (stream: flux).És el directe. Això sí, igual que les emissions a la televisió convencional, es pot gravar. L'emissió queda gravada en un servidor extern, és a dir, que no carrega el servidor de l'empresa i es pot veure tantes vegades com es vulgui (a la carta o a petició de l'usuari)
I per què fem streaming?
Aixó doncs, el vídeo en streaming és fer arribar els seus esdeveniments en directe a un nombre indefinit de persones a través d'Internet. Es pot visualitzar des d'un ordinador, des una tablet o des d'un Smartphone i amb qualsevol dels sistemes operatius. Amb cobertura global, sigui on sigui el terminal on es rep, només cal connectar-se a Internet, a un URL concreta i seguir un esdeveniment, un curs, congrés, un lliurament de premis o una presentació d'empresa o conferència sense sortir de casa o de la oficina.

Pros de la transmissió en directe
Connecta amb les persones: a través de la transmissió en directe els organitzadors poden convocar departaments sencers d'una empresa o altres grups de persones per assistir a una reunió, presentació o altres continguts de forma simultània. Tot es fa virtualment, permetent als espectadors utilitzar les funcions incorporades de xat per interactuar amb els qui protagonitzen l'esdeveniment. El valor d'aquestes funcions és intangible però es pot convertir en beneficis en la productivitat o un major ROI ja que involucra tant si són treballadors de l'empresa com a usuaris aliens a ella.

Involucra les persones: el streaming pot resultar increïblement immersiu precisament perquè l'esdeveniment és vist a mesura que ocorre. Els assistents en línia no estan simplement fent clic en un enllaç per veure alguna cosa que està sempre disponible. Han de concentrar-se perquè la informació que es presenta en el vídeo és sobre allò que està passant i les connexions relacionals que poden succeir en els esdeveniments en directe generen una certa immersió de l'usuari connectat,
Es tracta d'arribar a molta gent, tenir la màxima audiència possible.

Contres de la retransmissió en directe
Tècnicament difícil: En transmetre un vídeo en directe cal disposar d'un ample de banda que asseguri que el contingut arribi als usuaris finals a la vegada, sense latència i sobretot sense pèrdua de paquets de dades o problemes de rendiment similars. Hi ha diversos sistemes per superar aquesta barrera però cal tenir-la en compte a l'hora de l'organització.
Planificació de l'esdeveniment: la planificació del vídeo no hauria de ser invasiva, ha d'encaixar dins del dia a dia dels usuaris. En la transmissió en directe pot ser difícil posar d'acord la distribució de continguts amb el temps en què els usuaris estan fàcilment disponibles. Com a resultat la retransmissió pot interrompre les seves tasques.
En molts casos, la millor manera de superar les debilitats de la retransmissió en directe és combinar-la amb el contingut sota demanda quan això sigui possible. L'ús de l'emissió en directe per als vídeos que més es beneficien de les característiques associades pot ajudar a les esdeveniments dedicats als treballadors, mentre que l'ús de vídeo sota demanda pot reduir al mínim els possibles problemes tècnics associats al streaming.

És car? No. Evidentment tot depèn del pressupost. Els preus varien molt en funció de les necessitats contractades, però es poden fer retransmissions en directe, per exemple, amb una càmera, fins i tot amb dos, a preus molt acceptables. És una qüestió de pressupost. Si diem que per 300 € pot tenir el seu esdeveniment en streaming i que el pot seguir des de qualsevol part del món ?.

A qui podem arribar i com? Les solucions són moltes, ens adaptem a qualsevol tipus de pressupost, client, necessitat o projecte el qual es pot consultar sense cap compromís

-Accés per a més de 1.000 usuaris simultanis amb ample de banda garantit.
-Podem fer una web totalment personalitzada del esdeveniment on figuri l'emissió en viu, horaris, i emissions en diferit segons horaris
-Podem donar la URL perquè el client la pugui posar en qualsevol altra pàgina web de forma incrustada
-Podem emetre l'esdeveniment en diversos idiomes de manera que qualsevol usuari pugui seleccionar l'idioma desitjat.
-Podem emetre des d'una plataforma on tinguem un xat de l'esdeveniment i es puguin fer preguntes directament al ponent o mitjançant moderador
-Qualitat HD o HD d'imatge. Realització multicàmera
-Possibilitat de transmetre i compartir documents del ponent.
-Retransmisión: En temps real o en diferit.
-Accés directe des de la web corporativa, validació amb usuari i contrasenya o de pagament.
-Incorporar votació interactiva, també en directe, qüestionaris de qualitat i fòrum entre els assistents.
-Personalització de la plataforma amb la imatge de l'empresa o de l'esdeveniment, per a patrocinadors o publicitat.

Les empreses que estiguin considerant implementar una plataforma de vídeo en general han de decidir si volen utilitzar el contingut sota demanda o en directe per arribar als usuaris finals. Una combinació de dos sistemes pot ser utilitzat. En el cas de l'emissió en directe els principals beneficis són la immersió, major atenció i més interactivitat.

En Onstreaming, empresa de vídeo i streaming, això ho sabem bé i podem ajudar-los en el seu pròxim projecte de vídeo en directe.